Számozott foci

No Comments »

Kellékek: 1 labda, 2 kapu

Helyszín: a játékot bárhol játszhatjuk, ahol van legalább egy kosárlabdapálya méretű szabad terület.

Létszám: páros számú és legalább 6 játékos

Két csapatra osztjuk a játékosokat. Legjobb, ha tornasorba állítjuk őket és minden másodikat kiválasztva képezzük az első csapatot, akiket nem választottunk ki, ők lesznek a második csapat. A két csapatot szintén nagyság szerint felállítjuk a pálya két végén (az alapvonalakhoz) egy-egy sorban a kapu két oldalán (a kaput szabadon kell hagyni). Mindkét csapat játékosainak adunk számokat 1-től fölfelé oly módon, hogy mindkét csapatban a legkisebb játékosnál kezdjük a számozást, így ő lesz az egyes. Ezzel nagyjából egyforma magasságú játékosok tartoznak ugyanahhoz a számhoz.

Játék menete: a játékvezető elhelyez a pálya közepén egy labdát, majd mond egy számot. Az a két játékos, aki a számát hallotta odafut a labdához, és megpróbál gólt lőni a másik kapujába. Ha a labda bárhol elhagyja a játékteret, vagy szabálytalanság történik, akkor a labda visszakerül középre és új számot mond a játékvezető.

Variációk:

1. Lehet több számot is mondani. Ilyenkor az utolsó számú játékosoknak a kapukba kell beállniuk, a többiek pedig igyekeznek gólt lőni.

2. Számok helyett lehet tulajdonságokat is mondani. Pl. menjen minden szőke hajú, zöld trikós, szombathelyi, stb.

3. Ki lehet találni “stílusokat”, hogy hogyan menjenek a labdáig. Pl. békeugrásban, féllábon, részeget imitálva, stb.

4. Lehet használni egyszerre több labdát is.

 

Szólj hozzá