Home Main

..: 2014 :..

Első hét

Az idei, az immár 22. Szombathelyi Szalézi Nyári Oratórium első hete mindenki számára egy kissé kérdésesen indult, hiszen a rendelkezésünkre álló terület egy kissé beszűkült, azonban a kezdeti nehézségek legyőzése után rájöttünk, hogy minket ilyen apróságok nem tudnak megakadályozni abban, hogy egy remek tábori hetet kreáljunk. A gyermekek idén is sokszínű programokon vehettek részt, mellyek között megtalálhatóak a most már hagyományosnak mondható programok, mint például a sportbajnokságok, kézműves foglalkozás vagy a mesekuckó, ám akadtak szép számmal új programok is, így például kedden a válalkozó kedvűek gyárlátogatásra indulhattak, míg mások a Gothard Obszervatórium rejtelmeibe kaphattak bepillantást. Csütörtökön Sitkére látogattunk, megnéztük a Kálvária-kápolnát, majd a plébániához átsétálva játékkal töltöttük a nap további részét. A pénteki napot az immár hagyományos gálaműsor illetve az utánna rendezett közös sütögetés zárta.


........Kattints a képre a galéria megnyílásához........

Második hét

A tábor második hete is számos élményt tartogatott a közel 110 gyermek számára. A héten lehetőség volt meglátogatni a szombathelyi csillagvizsgálót és planetáriumot, ahol a gyerekek a technika segítségével megcsodálhatták a napkeleti csillagot vagy akár virtuális sétát is tehettek naprendszerünk bolygói között. A programok közül ezen a héten sem hiányozhatott a lovaglásm melyet minden korosztály – a kisiskolásoktól a szalézi atyákig – mindenki kipróbált. A táborok ideje alatt idén először megrendezésre került a „Trambulin Szépségugráló Verseny” , ahol fiatalok zenés-ugrálós koreográfiákkal mérhették össze tudásukat. Csütörtökön Horvátzsidányba látogattunk, ahol a Peruska Mária kegyhely mellett töltöttük szabadidőnket. Sokak – leginkább a legkisebbek - életükben először számháborúztak egy nagyot. A kimerítő játék után elfogyasztottuk a helyben sütött szalonnát illetve virslit. Pénteken teljes időnket a gálaműsor készületeire fordítottuk, mely után természetesen az immár elmaradhatatlan szalonnasütés következett.


........Kattints a képre a galéria megnyílásához........

Harmadik hét

A tavaji évhez hasonlóan idén is az utolsó - azaz a harmadik hét volt a legnépszerűbb a gyerekek körében. Ezen a héten a több mint 130 táborozó sok újdonsággal találkozhatott, mint például a reggelente megtartott napindító animáció, melynek keretében egy-egy híres vagy történelmi karakter érkezett táborunkba, hogy elmondja mi is az aktuális nap témája. A már megszokott programok - mint például a lovaglás, a bajnokságok vagy a néptánc foglalkozás mellett ezen a héten a vállalkozó kedvűekkel ellátogattunk a Ferences kertbe és a Savaria Legio bemutatóraktárába is, ahol megismerhettük városunk 2000 évvel ezelötti történelmének egy kis darabkáját. Akár csak az előző év harmadik hetének negyedik napján a kirándulás az időjárás bizonytagsága miatt elmaradt, azonban a helyette szervezett sorversen, bazárjáték és kincskeresés valószínűleg mindenkit kárpótolt. :) A péntekem a táborzáró szentmise valamint a gála-próba kapott nagyobb szerepet, melynek köszönhetően délután egy rendkívül színvonalas gálaműsor várta a szülőket.


........Kattints a képre a galéria megnyílásához........