Home Main

..: 2013 :..

Első hét

Véget ért a 21. Szalézi Nyári Oratórium első hete. A gyermekek rendkívül sokszínű programokon vehettek részt, néha kötelező, néha pedíg fakultatív jelleggel. Rögtön hétfőn az időjárás bekergetett minket a szabadból, ám ez sem szegte kedvünket, hiszen a társasjátékok, csocsó-, pingpong és sakkjátszmák, vidám táncos-mozgós koreográfiák - bansok - mindenkinek lekötötték a figyelmét. A hét többi napját már a szabadban tölthettük, így sor kerülhetett többek között lovaglásra, kenyérgyári látogatásra, illetve az egyetem planetáriumának és csillagvizsgálójának megtekintésére. Csütörtökön Vasszécsenyben egy kicsit mindenki bányásszá változott hiszen az ásványmúzeumba látogattunk el. A pénteki napot a gálaműsor köré szerveztük, déletlőtt próbákat tartottunk, majd délután a fellépők megmutathatták tehetségüket a közönségnek. A hetet az immár hagyományossá vált szalonnasütés zárta.


........Kattints a képre a galéria megnyílásához........

Második hét

A tábor második hete is sok izgalmas, érdekes és hasznos programot tartogatott. A hetet ismerkedős csoportfoglalkozással és igeliturgiával indítottuk, amit egy játékos sorverseny követett. A héten megismerkedhettünk a magyar néptánc néhány alaplépésével, valamint a siketnémák jelelésének néhány mozdulatával is. Bajnokságból sem volt hiány, a gyermekek többféle sportágban nevezhettek. Kedden az érdeklődőkkel a szombathelyi székesegyházba látogattunk, ahol idegenvezetést tartottak a templom érdekességeiről, majd egy jó kis "mászás" után még a templomtoronyból is letekinthettünk. A rendőrség által épített kerékpáros ügyességi pálya is nagy sikert aratott. Sokan akarták kipróbálni magukat és kerékpárjukat a rázópadon, a libikókán vagy a szlalompályán. Csütörtökön a kámoni arborétumba indultunk, ahol akadályverseny, méta- és focimeccsek színesítették a programot. A hét utolsó napját kézműves foglalkozás, gálaműsor próbák, szentmise, valamint a délutáni gálaműsor és sütögetés töltötte ki.


........Kattints a képre a galéria megnyílásához........

Harmadik hét

A harmadik és egyben utolsó héten érkezett a legtöbb résztvevő a táborba. A közel 150 gyermek nekünk is nagy kihívást jelentett, hiszen a 21 év alatt ennyi jelentkező még nem volt egy hétre. Kedden a kutyás rendőrök érkeztek hozzánk, természetesen a rendőrkutyákkal együtt, és egy lenyűgöző bemutatót tartottak a kutyák feladatairól. A kutyák hihetetlen ügyességgel szagolták ki a kábítószert, vagy éppen csípték el az elmenekülő, bűnöző szerepét játszó rendőrt. A programok között szerepelt még többek között lovaglás, mesekuckó, csoportfoglalkozások, kézműves foglalkozások, gála-próbák, bajnokságok. Csütörtökön a reggeli eső után úgy döntöttünk, hogy kirándulni nem indulunk, ám így is szuperül sikerült a nap. Amíg csöpörgött az eső, a színházban filmnézésre, az oratóriumban pedig játékra volt lehetőség, ám mikor kisütött a nap az udvaron is megindulhatott a játék. A reggeli rossz idő ellenére délutánra olyan jó idő lett, hogy még fagyizásra is sort kerítettünk. A pénteki nap a megszokott rendben zajlott, délelőtt a táborzáró szentmisén vettünk részt, délután pedig a gálaműsoré volt a főszerep.


........Kattints a képre a galéria megnyílásához........

Nyárzáró

Idén nem csak a táborral, hanem a nyárzáró oratóriummal is rekordot döntöttünk, hiszen a 3 napos rendezvényen 83 gyermek vett részt. A nyári táborhoz hasonlóan programokból most sem volt hiány, rengeteget játszottunk, fociztunk, sorversenyen vettünk részt, sőt kedden még Ausztriába, Bildeinbe is eljutottunk. Itt végigjártuk a határélményparkot, majd a játszótéren kipihentük a séta fáradalmait. Szerdán utunk a belvárosba vitt, ahol a csapatok akadályversenyre indultak, melynek egyik állomása a nemrég megnyílt szalézi centenáriumi kiállítás volt. A rendházba visszaérve lezártuk a nyarat, és megyegyeztünk, hogy látjuk egymást év közben is. 😃


........Kattints a képre a galéria megnyílásához........